TY - JOUR ID - 66525 TI - بررسی تاثیر استئارات ها بر مشخصات مکانیکی و دوام بتن JO - مصالح و سازه های بتنی JA - JCSM LA - fa SN - 2538-5828 AU - ناصرالاسلامی, رامین AU - نعمتی چاری, مهدی AU - حاج مهدی, مجتبی AU - یعقوبی, محمدعلی AD - مدرس حق التدریس AD - استادیار مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی AD - مدیر واحد تحقیق و توسعه شرکت دانش بنیان نانو بتن امین AD - مدیر شرکت دانش بنیان نانو بتن امین Y1 - 2018 PY - 2018 VL - 3 IS - 1 SP - 81 EP - 95 KW - استئارات کلسیم KW - استئارات روی KW - دوام KW - افزودنی های نم بند DO - 10.30478/jcsm.2018.66525 N2 - ورود آب و یون‌های مخرب همراه با آن به داخل بتن ازجمله مهم‌ترین عوامل تهدیدکننده پایایی سازه‌های بتنی می‌باشند. استئارات‌های کلسیم و روی به‌عنوان در دست رس‌ترین مواد به‌دست‌آمده از اسیدهای چرب، قادرند با ایجاد یک‌لایه آب‌گریز در منافذ مویینه و تغییر در کشش سطحی دیواره این منافذ، سرعت انتقال رطوبت را به داخل منافذ مویینه بتن در شرایط عدم وجود فشار هیدرو استاتیک کاهش دهند. ازاین‌رو در مطالعه حاضر، اثر استئارات‌های کلسیم و روی به‌عنوان مواد افزودنی نم بند روی مشخصات مکانیکی و دوام بتن‌های رایج (با نسبت آب به سیمان 47/0) بررسی شده است. به همین منظور، استئارات کلسیم و استئارات روی به مخلوط‌های بتنی عادی و خمیرهای سیمان، اضافه شده و تأثیر آن‌ها روی ویژگی‌های بتن و خمیر تازه شامل کارایی و درصد حباب هوای بتن، زمان‌گیرش خمیر سیمان، مشخصه‌های بتن سخت‌شده شامل مقاومت فشاری، مقاومت الکتریکی، جذب آب مویینه، جذب آب حجمی و مهاجرت تسریع شده یون‌های کلراید موردبررسی قرار گرفته است. نتایج نشان داده است که این مواد در غلظت نرمال و زمان‌گیرش خمیر سیمان استاندارد و همچنین درصد حباب هوای بتن تازه تأثیر محسوسی نداشته‌اند؛ اما نتایج آزمایش‌های بتن سخت‌شده نشان داد که با افزایش مقدار استئارات‌ها، جذب آب حجمی و مویینه بتن کاهش می‌یابد، به‌طوری‌که استئارات‌های کلسیم و روی در مقداری معادل 2 کیلوگرم در یک مترمکعب (5/0 درصد وزن سیمان)، جذب آب نیم‌ساعته و عمق نفوذ مویینه را به‌طور میانگین ۵۴% و ۲۵% نسبت به بتن کنترل کاهش داده‌اند؛ اما این مواد به دلیل عدم‌تغییر در ساختار منافذ مویینه بتن، باعث تغییر قابل‌توجه در مقاومت الکتریکی و ضریب مهاجرت تسریع شده یون‌های کلراید نشده‌اند. UR - https://www.jcsm.ir/article_66525.html L1 - https://www.jcsm.ir/article_66525_901b2d326a5b22e5717bc8249c32a36b.pdf ER -